Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kasteelhoeve : huidige uitbater Den Herberg beste kandidaat consessie

Kasteelhoeve
De gemeente Grobbendonk zocht de afgelopen maanden naar een concessionaris voor het uitbaten van een horecazaak aan de Kasteelhoeve. Na een uitgebreide procedure kwam de huidige uitbater, Den Herberg, als beste kandidaat uit de bus.
 
In oktober stelde de gemeenteraad de concessie voor een horecazaak aan de Kasteelhoeve open. “We deden dit omdat er de laatste jaren veel stappen vooruit werden gezet in het beheer van de Kasteelhoeve. Na het afkloppen van het beheerplan was het afsluiten van een concessie waarin we de inzichten uit het beleidsplan meenamen, een volgende logische stap in afwachting van de definitieve invulling van de site.
 
"Daarover loopt momenteel nog een particapatietraject”, zegt Marianne Verhaert, burgemeester van Grobbendonk.
 
Uiteindelijk schreven er twee kandidaten in. Het gemeentebestuur liet zich bijstaan door experts uit verschillende beleidsdomeinen om tot een beslissing te komen. “De Kasteelhoeve is een unieke site waar veel afwegingskaders samenkomen. We moeten er voor waken dat het erfgoed geen schade ondervindt van de uitbating, maar dat het tegelijk ook een levendig plek kan zijn. Experten vanuit Toerisme Kempen, Het Agentschap Onroerend Erfgoed, een externe financiële dienst en de IOED gaven feedback op de ingestuurde voorstellen en kenden hun punten toe. Deze puntentoewijzing gebeurde aan de hand van een op voorhand opgestelde verbeterleidraad”, zegt Johan Verhaegen, schepen van toerisme en erfgoed.
 
Dat resulteerde uiteindelijk in een positief resultaat voor de huidige uitbater van Den Herberg, Reno Adriaensens. Daarbij was vooral zijn goed inzicht in de erfgoedwaarden van de site een troef.
“Reno heeft zelf al een heel aantal jaren in Den Herberg en is daarnaast ook een geschiedkundige van achtergrond. Die combinatie van know how en erfgoedexpertise was doorslaggevend voor de experten”, besluit Eric Van Meensel, schepen van patrimonium.
Kasteelhoeve

Deel dit artikel